6. Morna 2017, hei 2018!

Tusen takk for hyggelige tilbakemeldinger og til alle dere som hører på!

Denne gangen snakker vi om:

På pinnene

Madelen strikker Journey Sweater i Hillesvåg Ask, Med åpne diagonale masker i Hillesvåg Huldra og Hermione Everyday Socks i Plump Merino fra A homespun house.

En populær jakke trenger kun blokking og knapper for å kalles ferdig. Et cetera socks er ferdig, og ble gitt til Madelens søster pga off strikkefasthet. Hun har også gjort ferdig Horisont sjal fra G-uld med kit hun fikk til jul.

Både Helene og Madelen har for lenge siden strikket modell 12 fra SandnesGarn-heftet DIY Knit your style. Denne er strikket i garnet Alfa.

Elizabeth Zimmermann var kvinnen som tok strikkingen inn i et nytt århundre, og som deler vår kjærlighet til ting som kan strikkes rundt.

Strikkeåret 2017: en oppsummering

Helene møtte på utfordringer i en Vår jakke fra Viking of Norway. Hun har også starta på en Hallingkofte, som fortsatt er på pinnene i 2018. Liljerosett er en kofte fra Kofteboka 1. I sommer strikka Helene er Jubelgenser fra Parkenstrikk. Ingen dikkedarer genser, Lett høyhalsa genser og Tjukklua som Helene strikka i høst har vi nevnt under. 

Madelen er mest fornøyd med kofta Beinta fra boka Færøysk strikkebok og genseren Flugeldar. Beinta ble strikket i Finull og Flugeldar i Lett lopi. Sjalet Range av Andrea Mowry ble veldig fint i Embla fra Hillesvåg Ullvarefabrikk. (EDIT: Madelen strikket Beinta i 2016. Dårlig hukommelse FTW.)

fullsizeoutput_598.jpeg

Range shawl

Designet av Andrea Mowry

2018 her kommer vi!

Helene vil fullføre Hallingkofta, men også strikke flere kofter. Hun vil også strikke en ny islandsgenser. Hun nevner boka Islandsk strikk som inspirasjonskilde.

Madelen vil strikke votter fra Votteboka i restergarn. Hun har ambisjoner om flere kofter, og da passa det bra at hun fikk 42 norske kofter i julegave. Hun fikk også boka Strikk fra Lôkal, og er inspirert til flere prosjekter derfra. Madelen fikk også garn til skjerfet Ludlow til jul.

Ingen dikkedarer cardigan. Vi vil så gjerne, men vil finne en måte å unngå flest mulig vrangmasker på.