2. New York, Blæææck Friday og julegavestrikk

Tusen takk til alle som har lyttet og for alle tilbakemeldinger vi har fått, det settes stor pris på 💕

Her kommer linker til det vi snakker om i episode 2 av podkasten.

Hva strikker vi på?

Madelen fortsetter på sin Striper på langs-genser, men har også startet på en cardigan fra boka og en Ingen dikkedarer-genser som blir en julegave. Cardiganen strikkes i Sølje fra Hillesvåg, og genseren i Finull fra Rauma.
Vintage Strikk

Helene fortsetter med sitt Horisont sjal, og er ferdig med Lett høyhalsagenseren.

Garneventyr i NYC
Helene har besøkt Brooklyn General, og handlet noen hesper Brooklyn Tweed Shelter (som skal bli en Siri-kofte) og noe bulky garn fra Manos del Uruguay.

Blææck Friday

Både Madelen og Helene har handlet garn hos Hillesvåg på Black Friday-tilbud.

Fashion Revolution er en organisasjon som jobber med bevisstgjøring, synliggjøring og bedring for miljø og for mennesker i tekstilindustrien.

I Nördic Knittings episode 21 snakker Johanne Ländin med Tone Skårdal Tobiassen og Ingun Grimstad Klepp om ull-produksjon, forbruk og KRUS-prosjektet. Bøkene Ren Ullog Strikk med norsk ull har kommet ut som ledd i dette prosjektet.

Julegavestrikk

Både Helene og Madelen strikker Tjukkluer i gaver denne jula. Mammas Fishermanhat er også et godt alternativ som "lue som passer til de fleste".

Madelen tipser om Strikkezillas strikkesokkerJeeves Socks og Mercury Socks som fine gavesokker.

Helene strikker Ankers lue, og har planer om Svaledanslue, og kanskje flere votter fra Jorid Linvik.

Både Madelen og Helene gleder seg over et nytt pannebånd-design fra PetiteKnit: Ingeborg, som de tror kan bli en fin gave.
 

FullSizeRender.jpg

Cardiganen «En populær jakke» som Madelen strikker i Hillesvåg Sølje.

Episode 1! Vi som strikkere

Hei alle sammen!

Vi er så glade for å kunne dele den første episoden av strikkepodkasten På Sneisun med dere!

Her kommer linker til ting vi har snakket om.

Hva har vi strikket siden sist?

Helene har sin andre Lett høyhalsagenser fra Pickles på pinnene. Den strikker hun i en tråd lyseblå Klippans ullgarn 7/2 og en tråd
Tynn silk mohair fra SandnesGarn i fargen blåmelert. Hun strikker også på Horisont sjal fra G-uld i New Zealandsk lammeull og Norejakka i Big Fuzz fra Pickles. Norejakka er et mønster med garn farget av Garnsurr.

Madelen strikker på Striper på langs-Genser fra Petite Knit. Den strikkes i BFL/silk/cashmere i fargen Ægirs feast fra Norne Yarns.

Helene har nettopp gjort ferdig en versjon av Brennende kjærlighet-votter fra Votteboka, som hun strikket i Finullgarn fra Rauma ullvarefabrikker.

Madelen har gjort ferdig et par Shine Mittens av Pia Kammeborn, og strikker på enda ett. Garnet er PT2 fra Rauma.

Hun har også joinet mamulukkopprøret, og er nesten ferdig med Majas Mamelucker av Maja Karlsson.

Hun har strikket to luer etter mønsteret Tjukklua fra Drople Design i Troll og Blåne fra Hillesvåg Ullvarefabrikk. Helene har også strikket denne lua. Vi kjøpte begge håndfarget Troll av Værbitt  på Oslo Strikkefestival.

Hun har strikket den lille islandsgenseren Alva av Maria Vangen til niesa si.

Sist men ikke minst har Madelen fullført en Ingen Dikkedarer-Genser fra Petite Knit i Sherlock BFL fra Lille Rille Design.

Hvem er vi som strikkere?

Helene nevner at God morgen-genser fra Pickles var hennes første genserprosjekt. Den første kofta Helene strikka var Nancy kofta fra SandnesGarn.

Parallellt strikka Madelen sin første kofte som var Nordkapp kofta fra SandnesGarn. Begge disse er fra Norske ikoner 35 heftet fra SandnesGarn.

Madelen snakker om sin kjærlighet for Hønsestrikk.

IMG_0415.JPG

Hønsestrikk

Til Madelens niese.